Tandarts in Nijmegen bevordert altijd een hechte verstandhouding tussen patiënten. Alle tandartsen zijn van mening dat eerlijkheid de sleutel tot de best mogelijke behandeling is. De mond van een persoon is een vrij goede weerspiegeling van de mondgezondheid en de algemene gezondheid. Liegen over hoe vaak je flost of alcohol drinkt, kan vroeg of laat problemen veroorzaken. Als een patiënte zegt dat ze dagelijks flost en een ontsteking onder haar tandvlees heeft, kan ze een niet-gediagnosticeerd gezondheidsprobleem hebben. Erger nog, het kan leukemie zijn. Als de patiënte de waarheid vertelt over haar flos gewoonten, zou haar tandarts in een positie kunnen zijn om haar leven efficiënt te verbeteren.

Dingen die je je tandarts eerlijk moet vertellen

Hier zijn enkele dingen die je je tandarts moet vertellen voor je volgende afspraak. De eerste is het feit dat de procedure geen pijn doet. Je moet stoppen met je tandarts te vertellen dat alles in orde is, terwijl het in feite echt pijn doet. Als wat de tandarts doet pijnlijk lijkt, moet je je mond opendoen. In dat geval kan de tandarts een plaatselijke verdoving gebruiken. Het tweede is dat je altijd eerlijk moet zijn in het vertellen hoe vaak je frisdrank drinkt. Als je vaak frisdrank drinkt, vertel dit dan aan je tandarts. Op deze manier kunnen zij je tanden op de juiste manier behandelen. Het zuur in frisdrank kan de beschermende glazuurlaag die de buitenkant van je tanden bedekt, wegslijten. Het derde waar je eerlijk over moet praten, is of je rookt. Tabak is berucht vanwege het verkleuren van je tanden.

Aanbevolen levensstijl om tandvlees en tanden te verzorgen

Het verzorgen van ongezond tandvlees of tandvleesaandoeningen kan je tanden redden. Hier zijn enkele levensstijl- en huismiddeltjes om te overwegen. De eerste is om je tanden minstens twee keer per dag te poetsen. Kies en gebruik ook een zachte tandenborstel. Je moet tandenborstels elke drie maanden vervangen. Daarnaast moet je dagelijks flossen. Als je er geld voor hebt kun je na het poetsen een vrij verkrijgbare mondspoeling gebruiken om tandplak te verminderen. Ga regelmatig naar je tandarts voor professionele gebitsreinigingen en mondcontroles. Rook ten slotte niet.