Fysiotherapie in Oss helpt de beweging en functie te herstellen wanneer een persoon ernstig wordt getroffen door een verwonding, een ziekte of een handicap. Het kan ook helpen het risico op letsel of ziekte te verminderen. Het vereist een holistische benadering waarbij de patiënt direct bij hun zorg wordt betrokken. Fysiotherapie kan je fysieke activiteit verbeteren en je helpen om verdere blessures te voorkomen. Het kan ook nuttig zijn voor mensen van alle leeftijden met een breed scala aan gezondheidsproblemen. Als je problemen hebt met de botten, gewrichten en zachte weefsels, wordt dit ten zeerste aanbevolen.

Hoe krijg je toegang tot fysiotherapie?

Als je fysiotherapie nodig hebt, zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt een fysiotherapeut bezoeken door een verwijzing te krijgen van een arts of door rechtstreeks contact op te nemen met een fysiotherapeut in het dichtstbijzijnde ziekenhuis of fysiopraktijk. Fysiotherapie is soms toegankelijk via bedrijfsgeneeskundige diensten, liefdadigheidsinstellingen, patiëntengroepen en de vrijwilligerssector. Je kunt ook op internet zoeken en fysiotherapeuten bij je in de buurt vinden.

Verschillende manieren om toegang te krijgen tot fysiotherapie 

Het eerste type is zelfverwijzing voor fysiotherapie. Het is met name geschikt voor mensen met relatief eenvoudige aandoeningen zoals gewrichtspijn, verrekkingen of andere verwondingen. Als je complexere behoeften hebt, zoals bewegingsproblemen veroorzaakt door een beroerte of multiple sclerose, heb je mogelijk nog steeds een verwijzing van een arts nodig. De volgende is de directe toegang tot fysiotherapie. Sommige fysiotherapeuten werken ook in huisartsenpraktijken als eerste aanspreekpunt voor patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. Dit omvat problemen zoals nek- of rugpijn, en mensen met langdurige aandoeningen, zoals MS of een beroerte. Wanneer je contact opneemt met je huisarts voor een operatie, kan het zijn dat je wordt aangeboden om rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan in plaats van eerst naar de huisarts. Fysiotherapeuten die in deze rol werken, hebben vaak geavanceerde vaardigheden, zoals het voorschrijven en bestellen van scans. De derde is particuliere fysiotherapie. Sommige mensen zullen kiezen voor een privé behandeling. Als je particulier naar een fysiotherapeut gaat, moet je de behandeling zelf betalen. Meestal kun je zonder verwijzing van een arts direct bij een particuliere fysiotherapeut terecht. Zorg er bij het kiezen van een particuliere fysiotherapeut voor dat deze volledig gekwalificeerde leden zijn van een erkende beroepsorganisatie.