Als  een dierbare met autisme hebt, weet  dat onafhankelijkheid een van de grootste uitdagingen is waarmee hij of zij wordt geconfronteerd. Veel taken die voor anderen gemakkelijk lijken, kunnen voor hen erg moeilijk zijn. Een taak die bijzonder moeilijk kan zijn is het gebruik van het toilet. Voor mensen met autisme kan dit erg moeilijk – zo niet onmogelijk – zijn om zelfstandig te doen. In deze blogpost bespreken we hoe opklapbare toiletbeugels het gebruik van het toilet kunnen vergemakkelijken voor mensen met autisme!

Wat is een opklapbare toiletbeugel

Een opklapbare toiletbeugel is een toiletbril met een beugel die omhoog en omlaag kan worden gebracht. Hierdoor krijgt de gebruiker extra ondersteuning bij het zitten en opstaan van het toilet. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een opvouwbare toiletbeugel voor mensen met autisme:

  • Het kan hen helpen onafhankelijker te zijn bij het gebruik van het toilet
  • Het kan het reizen vergemakkelijken omdat men zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een plaats met een toegankelijk toilet

Echter heeft een opvouwbare toiletbeugel ook wat nadelen, zoals:

  • Het kan duurder zijn dan een gewone toiletbeugel
  • Hij past misschien niet op alle toiletmaten

Moedig de persoon voor wie de opklapbare toiletbeugel is vooral aan zoveel mogelijk zelfstandig naar het toilet te gaan, dan kan het een erg waardevol hulpmiddel zijn. 

Hoe een opklapbare toiletbeugel te gebruiken 

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van een opvouwbare toiletbeugel voor jouw dierbare met autisme er zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Zorg ervoor dat de toiletbeugel compatibel is met het toilet dat je thuis hebt.
  • Sommige toiletbeugels kunnen door jezelf worden geïnstalleerd, maar voor andere is een vakman nodig.
  • Het is belangrijk dat je een goede opleiding krijgt over hoe je de toiletbeugel moet gebruiken. Veel mensen met autisme zijn non-verbaal, dus het is belangrijk dat ze weten hoe ze de toiletbeugel moeten gebruiken voordat je ze alleen laat.

Wat je verder moet weten

Er zijn nog een paar andere punten die belangrijk zijn over het opvouwen van een toiletgreep voor mensen met autisme:

  • Het is belangrijk om een toiletgreep te hebben die makkelijk te gebruiken is. Sommige toiletbeugels zijn moeilijk te bedienen, dus is het belangrijk om er een te vinden die voor jouw dierbare gemakkelijk te gebruiken is.
  • Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat de toiletbeugel stevig is en niet gemakkelijk breekt. Veel mensen met autisme hebben de neiging veel gewicht op de toiletbeugel te zetten, dus het is belangrijk dat deze hun gewicht kan dragen.
  • Ten slotte moet je ervoor zorgen dat de toiletbeugel comfortabel is voor je dierbare. Veel mensen met autisme hebben een gevoelige huid, dus het is belangrijk een toiletbeugel te vinden die hen geen ongemak bezorgt.

Het gebruik van een toiletbeugel die opklapbaar is kan een geweldige manier zijn om je dierbare met autisme onafhankelijker te maken. Met een beetje onderzoek en planning kun je dit voor elkaar krijgen! Bedankt voor het lezen!