Wanneer je een gezonde omega 3 spiegel hebt is dit heel erg belangrijk voor gezond opgroeien en het ouder worden. Om te weten of je voldoende omega 3 hebt kan je een zelf test doen met een vetzuurtest.

Omega 3, wat is het?

De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn EPA (eicosapentaeenzuur ) en DHA (docosahexaeenzuur) en ALA (ala-linoleenzuur). De ALA is een belangrijk vetzuur en kan je innemen via voeding.  Het lichaam heeft het nodig om goed te functioneren. Het lichaam maakt maar een klein deel zelf aan door middel van onze voeding. Wanneer we hier niet voldoende van innemen kunnen er ook Omega-3 supplementen gebruikt worden. Wanneer de mens geregeld genoeg vis eet kan de Omega-3 balans goed blijven. Op die manier profiteren we dan van de gezondheidsvoordelen die deze voedingsstoffen met zich mee brengen. De vetzuren zitten in vette vis soorten. Deze vissoorten zijn Makreel, sardines en haring.

Wat is Vegan Omega 3

Wanneer de ALA neemt gaat je lichaam aan het werk om daar DHA en EPA van te maken. Helaas krijg je hier dan niet genoeg van binnen dus moet er extra genomen worden. Wanneer je vis eet krijg je DHA en EPA binnen. Je hebt niet direct de vette vis er voor nodig. De vis krijgt het ook binnen via voeding en algen. Je kunt de algen ook gewoon eten door plantaardige omega 3 supplementen te nemen. Je gebruikt dan de Vegan Omega 3 supplementen.

Wat is het verschil tussen Vegan omega 3 en omega 3

Het verschil tussen Vegan omega 3 en omega 3 is eigenlijk heel erg simpel. De vegan omega 3 is plantaardig. Zo kan je denken aan algen. Bij Omega 3 gaat het om de hele vette vis. ALA zit in plantaardige olie, avocado, groente bladgroente en in zeewier. DHA en EPA is van de vette vis. Visolie is daarom ook wel wat mensen vaak kopen.

Waar is omega 3 goed voor

Omega 3 is goed voor een aantal aspecten van het lichaam. Zo is het goed voor:

·        Hart- en vaatziekten: bij voldoende Omega 3 worden hart- en vaatziekten verminderd

·        Hersenen: De hersenen hebben DHA nodig. Het beschermt tegen Alzheimer en dementie en bij kinderen voor de ontwikkeling van de hersenen.

·        Ogen: het onderhoudt je zicht en voorkomt achteruitgang van de ogen

·        Verminderde ontstekingen: het vermindert ontstekingen in het lichaam

Wanneer gebruik je Vegan omega 3

Deze ga je gebruiken wanneer je Omega-3 index veel te laag is. We willen allemaal dat ons hart- en vaatziekten, iets met onze hersenen en ogen of weinig ontstekingen krijgen. Je kan je Omega-3 index meten met een speciale test.

Waar kun je vegan omega 3 bestellen?

Wanneer je op zoek gaat om de Vegan Omega 3 te bestellen kan je deze supplementen vinden bij Carebynature.nl. Hier heb je verschillende Vegan Omega 3 supplementen waar je uit kan kiezen. Dit zou dan eventueel de krachtigste Omega 3 kunnen zijn die op basis van algen is.