Het is altijd slim om je vaste lasten zo nu en dan onder de loep te nemen en er veranderingen in aan te brengen als dit nodig is. Je wil immers niet te veel betalen voor zaken die niet nodig zijn. Met een zorgverzekering is dit niet anders. We zijn allemaal verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Doe je dit niet dan riskeer je een forse boete. Die boete wordt geïnd door het CJIB.

Vergis je niet, zij kunnen beslag leggen op je rekening zonder de tussenkomst van een rechter. Ook kunnen zij beslag leggen op je spullen of zelfs op je spaarrekening. Zorg dus dat je een goede zorgverzekering afsluit. En als je dat toch moet doen dan kan je er maar beter wat tijd in steken om de juiste te kiezen. Dat doe je door zorgverzekering vergelijken eens heel goed te bekijken.

Tot je 18e levensjaar gratis meeverzekerd bij je ouders

Tot je 18e ben je meeverzekerd bij je ouders. Dit is gratis. Vanaf je 18e moet je zelf een zorgverzekering af gaan sluiten. Er zijn diverse aanbieders die wat goedkoper zijn dan anderen maar heel veel ontlopen zij elkaar niet. Je kan online bij toeslagen.nl zorgtoeslag aanvragen. Mits je onder een bepaalde inkomensgrens zit, anders gaat dit niet op. Je kan dit makkelijk uitrekenen op de site van de belastingdienst. Jouw zorgverzekering vergelijken is dus erg slim om te doen.

Wel of geen aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Iedereen in Nederland moet een basisverzekering afsluiten. Uit deze verzekering worden alle kosten vergoed van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis, medicijnen en nog een aantal zaken. Je kan je aanvullend verzekeren tegen de kosten die niet uit de basisverzekering worden vergoed. Per aanbieder kan je dit bekijken.

Je hebt internetvergelijkingssites waar je heel eenvoudig de zorgverzekering vergelijken kan. Je kan daar aangeven wat je wil verzekeren en dan zoekt de zoekmachine daar de juiste zorgverzekeraars bij. Je kan dan een keuze maken welke zorgverzekeraar jou het meest aanspreekt. Met een aanvullende zorgverzekering kan je je verzekeren voor bijvoorbeeld de tandartskosten en therapieën.

Losse aanvullende zorgverzekeringen

Alle zorgverzekeraars bieden diverse aanvullende zorgverzekeringen aan. Je kan vaak kiezen uit verschillende pakketten. Ook mag je zelf weten voor welke zorgverzekeraar je kiest en je mag de verzekering afsluiten die goed bij jouw situatie past. Er zijn zorgverzekeraars die het niet toestaan dat je de basisverzekering bij de een en de aanvullende verzekering bij de ander afsluit. Zij willen dat als je een aanvullende zorgverzekering afsluit bij hen, je ook de basisverzekering bij hen hebt of neemt. Er zijn zorgverzekeraars die meer premie berekenen als je dit niet doet. Of zij willen opeens een gezondheidsverklaring zien. De consumentenbond is dit in het verkeerde keelgat geschoten en is tegen deze manier van koppelverkoop.

RIVM

Natuurlijk hebben we op dit moment te maken met bijzondere omstandigheden. Het nieuws over het Corona-virus kan je soms onzeker maken. Wil je eerst meer weten of wil je gewoon algemene informatie over van alles en nog wat dan doe je er goed aan de site van het RIVM te bezoeken voor meer informatie.